Skovkassen

Skoven er for mange det første møde med naturen.

Gør turen derud til et eventyr af oplevelser, læring, fordybelse, nærvær og råhygge med dine børn.

I skovkassen finder du en masse lækkert grej med tilhørende spændende aktiviteter, man kan lave både før, under og efter man er derude. Der er som udgangspunkt ikke noget I yderligere skal ud at købe, men derimod ting I skal gå på opdagelse efter i naturen.

Aktiviteterne i kassen er lavet som en inspirerende og overskueligt opskrift, og lige til at tage med i rygsækken, sammen med det grej I har valgt at tage med til dagens tur.

Læs den uddybende beskrivelse af indholdet nederst på siden.

Indholdet i skovkassen kan med fordel også bruges i haven eller på legepladsen.

1.799,00 DKK

Skovkassen består af en robust trækasse lavet i 12 mm birkefiner. Den bliver fremstillet i træværkstedet hos TAMU (Træningsskolens arbejdsmarkedsuddannelser). Kassen måler 40 x 33 x 25,5cm.

I kassen finder du:

13 spændende aktiviteter udførligt beskrevet og rigt illustreret så de er lige til at gå til. Aktiviteterne er trykt på en robust plastdug, så de kan tages med ud og holde til både små og store begejstrede hænder i al slags vejr. Der er aktiviteter med biologisk fagligt indhold, så vi bliver lidt klogere på naturen. Så er der aktiviteter med kreativt indhold, hvor vi primært bruger naturens materialer. Endelig er der aktiviteter med forskellige sjove lege.

Plastakvarier/-terrarier ( 1 Liter og 2,5 Liter) i kraftig kvalitet. Låget klikkes nemt på selve terrariet. Det har et håndtag, som man kan bære terrariet i’ og en foderlem.

Blomster- og bladpresse i 12 mm birkefiner ligeledes fremstillet hos TAMU. Med vingemøtrikker og skruer der sidder fast i bundpladen, så den er nem at håndtere.

Stor hvid bakke til opsamling og iagttagelse af små dyr. Med en hvid baggrund er det meget nemmere at studere de insekter og smådyr man finder i skoven.

20 meter hampereb. Tykkelse 8 mm. Rent naturprodukt der ikke brænder i hænderne. For at maksimere levetiden, skal rebet med indendørs efter brug.

Forstørrelsesglas med håndtag i bedste ”Sherlock Holmes stil”. Diameter 8,5 cm. Forstørrer 2X og 6X (i et lille felt i håndtaget).

Linsedåse. Insektglas med lupglas og lufthuller i låget og måleskala i bunden.

En stor bjælde til en god leg om edderkopper

En sprittusch til en anden god leg med hurtigløbende insekter.

En lille forstøverflaske til vand – så de små dyr ikke tørrer ud i terrariet.

To æggebakker til en leg med farverige ting i naturen.

Hvid voksdug til et intens insektræs eller til at studere de insekter der lever på træernes grene.

Grej til fremstilling af to insektsugere!

Til bestemmelse af de mest almindelige dyr og planter i skoven, er der 3 fine foldetavler, nemlig:

  • Planter i skoven
  • Smådyr, kravl og kryb i skoven
  • Pattedyr og fugle i skoven.

Foldetavlerne er trykt på vejrbestandigt materiale og kan tørres af med en fugtig klud.

I kassen finder du også bogen ”På jagt efter små dyr i skoven” af Peter Nielsen.

Denne lille bog er ideel for det videbegærlige barn. Der er smukke illustrationer og enkle skildringer af skovens dyreliv. Og lige i en størrelse lige til at tage med.